Wie is Rutger?

Rutger in zijn MGA met ballonpet

Van 2004 tot en met 2014 schreef ik vrijwel dagelijks het hoofdartikel voor PreWarCar.com, een populair internet magazine dat elke dag een item over een vooroorlogse auto publiceert. En vanaf 2010 tot en met 2014 deed ik datzelfde voor PostWarClassic.com, ook een internetmagazine maar dan over auto's van 1945 tot pakweg 1980.

Daarnaast schreef ik artikelen voor diverse magazines, bijvoorbeeld The Automobile. Oudere reisverhalen zijn gepubliceerd in het Britse tijdschrift "Motor Caravan World". Mijn specialisatie is het schrijven van artikelen over historische automobielen en alles wat daaromheen speelt.

Tegenwoordig schrijf ik veel artikelen voor de Conam, een vereniging van mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van voornamelijk de Nederlandse autohistorie:

Voorbeelden:

In maart 2015 verscheen het boek 'Van blik naar pomp', Hoe benzine en auto elkaar vonden: een fascinerende zoektocht over benzineverkoop van 1885 tot 1940

Klik hier voor de video van de boekpresentatie:

Een artikel over CBL 192 - Cecil Kimber's Last MG voor The Automobile (november 2017, in het Engels)

Een artikel over een Nederlandse SS1 Jaguar voor The Automobile (juli 2016, in het Engels)

Een artikel over de Geschiedenis van het kentekenbewijs voor G-Geschiedenis (november 2013). Een uitgebreidere versie van dit artikel, met de titel 'Een Burgerlijke stand voor motorvoertuigen, de geschiedenis van het kentekenbewijs', valt hier te lezen op de website van de Conam

Een 8-pagina's tellend artikel met eigen foto's over Symphony, een MG uit 1936 voor The Automobile (Anniversary Issue, december 2012)

Een artikel over Frederick Steerwood, de aquarellist van auto-advertenties, voor The Automobile (augustus 2008, in het Engels):

          lees pagina 1

          lees pagina 2

          lees pagina 3

Voor het Conam Bulletin schrijf ik regelmatig verhalen over Nederlandse autohistorie, bijvoorbeeld:

P.W. Scheltema Beduin, een bescheiden avonturier

Omnia, een Rotterdamsche autofabriek

Autohuis Jan Verhoeff, een Rotterdams garagebedrijf

 

Voor opmerkingen, suggesties en andere idee├źn mag je me altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.